Vierde generatie
in de recyclagesector

De wortels van Rumstse Metaalhandel gaan maar liefst vier generaties diep. Aanvankelijk legde het bedrijf zich toe op het verzamelen van vodden, slachtafval en oude metalen. In die tijd gebeurde dit nog met paard en kar. Pas vanaf de tweede generatie – toen heette het bedrijf Gebroeders Van der Auwera – richtten de activiteiten zich uitsluitend op de schroothandel. De vennoten Katie Van der Auwera en Dirk Noens leiden momenteel Rumstse Metaalhandel. De focus ligt op de aan- en verkoop van ferro en non-ferrometalen en afgedankte elektrotoestellen. (AEEA) Klantvriendelijkheid, transparantie en eerlijkheid staan centraal.

Verzamelen én recycleren

Vanuit de thuisbasis richt Rumstse Metaalhandel zich op het verzamelen en sorteren van schrootafval en afgedankte
elektro waarna deze materialen worden doorverkocht voor verdere verwerking en recyclage. Het aanleveren van de oude
materialen gebeurt zowel door particulieren als bedrijven.

Voor kleine volumes – al vanaf 1 kilogram oude metalen of één afgedankt toestel – ben je welkom in onze bedrijfsvestiging in Rumst.
Voor grote volumes (meer dan twee ton) stellen we onze ophaaldienst ter beschikking of kan je rekenen op onze gratis containerservice.
De ophaaldienst geldt niet voor AEEA.

Vaste partnerships met bedrijven

Met tal van bedrijven hebben we langlopende samenwerkingsverbanden. In ruil voor een marktconforme vergoeding nemen wij hun metalen af die afkomstig zijn van afbraakwerken, stockopruimingen, productiefouten, productieafval,…

Wij werken samen met metaalconstructeurs, fabrikanten van raam- en deurprofielen, aannemers voor grond- en afbraakwerken, machinebouwers, raffinaderijen, farmaceutische bedrijven, garages, carrosseriebedrijven, sanitaire bedrijven, de automobielindustrie, verandabouwers, drukkerijen, bouwbedrijven, elektriciens, loodgieters, afvalophalers, verwarmingsspecialisten,…. Kortom, iedereen die metaalafval bezit, is welkom. Wij beschouwen iedere samenwerking als maatwerk, inspelend op de concrete en specifieke behoeftes van elk bedrijf.

Transparantie en eerlijkheid staan centraal in elk samenwerkingsverband. Je ontvangt van iedere lading opgehaalde oude metalen een gedetailleerde weegbon met de gewichten en vergoedingen per metaalsoort. De uitbetaling gebeurt steeds binnen de factuurdatum.

Actief in heel Vlaanderen, focus op de nabijgelegen regio

Voor het inzamelen van oude metalen zijn we actief in heel Vlaanderen. Onze thuisbasis Rumst –
op amper 2 kilometer van de autostrade E19 – ligt uiterst centraal in de vijfhoek
Brussel, Antwerpen, Mechelen, Leuven en Gent.